DEVRE MÜLK VE DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ

DEVRE MÜLK VE DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ


DEVRE MÜLK NEDİR?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı veya bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı, müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı olarak kurulabilir. Buna devre mülk denir.

 

DEVRE MÜLK SÖZLEŞMESİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

-          Devre mülk sözleşmesi resmi şekilde noterde veya tapu memurluklarında yapılmalıdır.

-          Tapuya sözleşmenin bir örneğinin de sunulması gerekir.

-          Sözleşmede belirtilen kullanım süresi en az 15 gün olmalıdır. Bu husus devre mülk sözleşmesini devre tatil sözleşmesinden ayıran en temel hususlardan biridir.

-          Devre mülk sözleşmesinde, satıcının veya sağlayıcının sözleşme imzalanmadan en az bir gün önce tüketiciye bir ön bilgilendirme formu vermesi gerekir.

-          Aynı zamanda imzalanan sözleşmenin bir örneğinin tüketiciye verilmesi gerekir.


DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Devre tatil sözleşmesi, bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmelerdir.


ÖN ÖDEMELİ DEVRE TATİL NEDİR?

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi, tüketicinin, taşınmaz kendisine teslim edilmeden önce sözleşmeye konu ücreti veya senetleri tamamen veya kısmen ödediği sözleşme türüdür.


DEVRE TATİL SÖZLEŞMELERİNİN ŞARTLARI NELERDİR?

-          Devre tatil sözleşmesi yazılı olarak yapılmalıdır.

-          Sözleşmenin bir örneğini tüketiciye verilmelidir.

-          Tüketiciye, sözleşme imzalanmadan en az bir gün önce ön bilgilendirme formu verilmelidir.

-          Tüketici sözleşmenin tarihini kendi el yazısıyla yazmalı ve yine kendi el yazısıyla sözleşmeyi imzalamalıdır.


DEVRE MÜLK VE DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ CAYMA HAKKI NEDİR?

Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Devre mülk hakkı veren sözleşmeler hariç olmak üzere, cayma süresi dolmadan satıcı veya sağlayıcı, tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez.

SON EKLENEN MAKALELER
İyzico
Whatsapp